Superfast Ferries logo

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

2021
2021
12/04/2021
Η Attica Group στηρίζει και το 2021 την ΜΚΟ «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ» την ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. «HOPEgenesis» καθώς και το Σωματείο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ
leader 16

IMG 8155

Η Attica Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως «True Leader», Όμιλος–Ηγέτης, στα πλαίσια του ομώνυμου θεσμού της ICAP Group, σε τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2016 παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Σ. Πιτσιόρλα και σημαντικών επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας.

Η ICAP Group, η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Credit Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή αρμόδια αρχή (ESMA – European Securities and Markets Authority), από το 2011 αναδεικνύει τις Εταιρείες και τους Ομίλους – Ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια, ήτοι Κερδοφορία, Αύξηση Προσωπικού, υψηλή Πιστοληπτική Ικανότητα (ICAP Score) και κορυφαία θέση στον Κλάδο.

Ειδικότερα, η διάκριση της Attica Group ως “True Leader” σημαίνει ότι για το 2015 o Όμιλος Attica:
 • Συμπεριλαμβάνεται στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2015, ανεβαίνοντας στην 22η θέση με €80,70 εκατ. EBITDA από την 38η θέση το 2014.
 • Συγκαταλέγεται στους 200 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, με αύξηση κατά 19,7% σε σχέση με το 2014, απασχολώντας 1077 εργαζόμενους το 2015.
 • Βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου του με βάση τον Κύκλο Εργασιών.
 • Έχει υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας).
Η διάκριση επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Attica Group στον κλάδο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας αλλά και στο ελληνικό επιχειρείν γενικότερα, κατατάσσοντας τον Όμιλο Attica ανάμεσα στους κορυφαίους εταιρικούς Ομίλους της Χώρας.

Το βραβείο παρέλαβε ο CEO του Ομίλου Attica κ. Σπύρος Πασχάλης, ο οποίος μετά τη βράβευση δήλωσε:

«Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα του Ομίλου μας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Και το 2015, μέσα από επίμονες προσπάθειες η Attica Group έχει διαμορφώσει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξή της, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές, όπως η πρόσφατη δραστηριοποίηση στις θαλάσσιες γραμμές μεταξύ του Μαρόκου και της ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρίας “AFRICA MOROCCO LINKS” – “AML”.
Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης αυτής δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου. Τόσο τα πληρώματά μας όσο και οι εργαζόμενοι ξηράς εξασφαλίζουν την απαραίτητη ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες και την βελτιστοποίησή τους μέσα από την πολυετή εμπειρία στον χώρο της επιβατηγούς ναυτιλίας, ώστε το τελικό προϊόν που φτάνει στον πελάτη να είναι αντάξιο των προσδοκιών του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.
Η Attica Group θα συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στην ανάπτυξή της, με γνώμονα πάντα την ποιοτική εξυπηρέτηση των επιβατών, των επαγγελματιών και των προορισμών στους οποίους δραστηριοποιείται, στηριζόμενη στις θεμελιώδεις αξίες της:
 • Ειλικρινείς, δίκαιες και διαφανείς συναλλαγές.
 • Υψηλή ποιότητα και καινοτομία στον σχεδιασμό των πλοίων και στην παροχή υπηρεσιών.
 • Ανάπτυξη και λειτουργία με κινητήριο δύναμη τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού.
 • Αξιοκρατική προσέγγιση σε θέματα επιλογής προσωπικού, συνεργατών και προμηθευτών.
 • Σεβασμός προς το περιβάλλον και ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.
 • Αξιοπιστία, συνέπεια και σεβασμός προς τους πελάτες μας.
 • Έμφαση στην Εταιρική Υπευθυνότητα.»

Η ATTICA GROUP δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των θυγατρικών της εταιριών SUPERFAST FERRIES και BLUE STAR FERRIES με συνολικά 13 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ATTICA GROUP είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου.

 

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2016
Για περισσότερες πληροφορίες:
Attica Group
κ. Γ. Κρασσακοπούλου
Tel. : +30 210 891 9090 (ext. 1571)
Fax: +30 210 891 9099
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.attica-group.com
www.bluestarferries.com
www.superfast.com
atticagroup logo 2019
uic
Sete
InterFerry
ISO
Climate rescue
elitour
ancona
wedolocal
maritime
pci
iso