Τροποποιήσεις Δρομολογίων. Ενημερωθείτε 

  1. Καταγραφή στοιχείων ζώων συντροφιάς Ενημερωθείτε 
  2. Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Ενημερωθείτε

Ειδικές Οδηγίες για Επιβάτες που εισέρχονται στην Ιταλία ή διέρχονται μέσω Ιταλίας

Ειδικές οδηγίες για επιβάτες που εισέρχονται στην Ιταλία ή διέρχονται μέσω Ιταλίας

Από 13 Αυγούστου 2020 τίθεται σε ισχύ μια νέα Απόφαση του Υπουργού Υγείας της Ιταλίας, η οποία εισάγει τα ακόλουθα εναλλακτικά μέτρα, σε ισχύ για άτομα που εισέρχονται στην Ιταλία μετά από παραμονή ή διέλευση από την Ελλάδα τις τελευταίες 14 ημέρες:
1. Υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου, που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών πριν την είσοδο στην Ιταλία.
ή
2. Υποχρέωση υποβολής σε μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων κατά την άφιξη σε αεροδρόμιο, λιμάνι ή πύλη εισόδου στην Ιταλία, όπου είναι εφικτό· ή υποβολή σε μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων που διενεργείται, εντός 48 ωρών από την είσοδο στην ιταλική επικράτεια, στην αρμόδια ιταλική Εθνική Δομή Δημόσιας Υγείας.
https://ambatene.esteri.it/ambasciata_atene/el/ambasciata/news/dall-ambasciata/2020/03/coronavirus-rientro-in-italia-dall.html

Διευκρινίζεται ότι τα παρακάτω προληπτικά μέτρα ΔΕΝ εφαρμόζονται σε όσους διέρχονται την Ιταλία εφόσον τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα:

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκύπτουν συμπτώματα του COVID-19 και ότι δεν υπήρξε διαμονή ή διέλευση σε μία ή περισσότερες χώρες που αναφέρονται στις λίστες C & F (δείτε τις στο site του Υπουργείου απ' όπου μπορείτε να να οδηγηθείτε παρακάτω) δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν από την είσοδο στην Ιταλία, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 5 του πρωθυπουργικού διατάγματος (σύνταξη ειδικής δήλωσης), οι διατάξεις που αφορούν την υποχρέωση της απομόνωσης και την παρακολούθηση της υγείας και τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων για την επίτευξη του τελικού προορισμού ΔΕΝ εφαρμόζονται:

σε οποιονδήποτε (ανεξαρτήτως εθνικότητας) ο οποίος διέρχεται, με ιδιωτικό όχημα, στην ιταλική επικράτεια για περίοδο που δεν υπερβαίνει τις 36 ώρες, με την υποχρέωση, κατά τη λήξη αυτής της περιόδου, να εγκαταλείψει αμέσως την εθνική επικράτεια ή, ελλείψει αυτού, να ξεκινήσει η περίοδος επιτήρησης και απομόνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο site του Υπουργείου εδώ.

Εγγραφή στο Νewsletter
{{errorMsgs[0]}} {{successMsgs[0]}}
Εγγραφή