Superfast Ferries logo
seaguard banner

SEA GUARD. Ένα πρόγραμμα υψηλής ταξιδιωτικής προστασίας anti-covid 19, που σχεδίασε και εφαρμόζει η SUPERFAST FERRIES, σύμφωνα με τις οδηγίες των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών.

Από τη στιγμή της επιβίβασης μέχρι την αποβίβασή σας από τα πλοία μας, το SEA GUARD anti-covid 19 σας προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία. Γιατί κάθε ταξίδι είναι ανεπανάληπτη εμπειρία. Απολαύστε την υπεύθυνα.

Γνωρίστε τα μέτρα προστασίας του SEA GUARD

seaguard-item0

Κλείστε ηλεκτρονικά το εισιτήριο σας.  Διαλέξτε τη θέση σας ηλεκτρονικά με απλές, γρήγορες και ασφαλείς διαδικασίες και αποκτήστε το εισιτήριο σας.

seaguard-item1

Συμπληρώστε τα Έντυπα Προ-επιβίβασης. Παρακαλώ ενημερωθείτε εδώ

seaguard-item2
 • Συνιστούμε να προσέρχεστε έγκαιρα στο λιμάνι της αναχώρησης, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου πριν την επιβίβαση.
 • Οι επιβάτες δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν εάν έχουν συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά συμπτώματα) ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες πριν το ταξίδι.
 • Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις εντός του πλοίου, και φροντίζουμε για την επιμέλεια των μικρών παιδιών.
 • Ενημερώνουμε με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό τους επιβάτες για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων πρόληψης του COVID-19, μέσω σχετικών ανακοινώσεων και ενημερωτικών μηνυμάτων που προβάλλονται στις οθόνες των πλοίων.
 • Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του ταξιδίου (υψηλός πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή), οφείλουν να το δηλώσουν άμεσα στο πλήρωμα του πλοίου.
seaguard-item3

Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών μας με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα). Όλα τα πλοία μας είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικό διάλυμα σε σημεία με ειδική σήμανση, τόσο για την προσωπική υγιεινή των επιβατών όσο και του προσωπικού.

seaguard-item4

Φοράμε υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα (συνίσταται η υφασμάτινη) καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου. Σε βήχα ή φτέρνισμα, καλύπτουμε τη μύτη και το στόμα με χαρτομάντιλο, το οποίο το απορρίπτουμε άμεσα σε κάδο απορριμμάτων.

seaguard-item5
 • Τηρούμε την ελάχιστη ενδεδειγμένη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Δεν επιτρέπεται ο συγχρωτισμός άνω των δύο επιβατών σε μικρότερη απόσταση από την προβλεπόμενη, εκτός εάν ταξιδεύουν μαζί. Το πλήρωμα του πλοίου θα επιβλέπει τη διαδικασία και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
 • Η κατανομή των καθισμάτων αεροπορικού τύπου διαμορφώθηκε, έτσι ώστε να τηρείται το πρωτόκολλο “ένα κάθισμα κατειλημμένο ένα κάθισμα κενό προς όλες τα κατευθύνσεις”, με ειδική σηματοδότηση. Κατά την διάρκεια της κράτησής σας, οι θέσεις που δεν χρησιμοποιούνται δεν θα είναι διαθέσιμες.
  - Τηρούμε την ειδική επιδαπέδια σήμανση για την οριοθέτηση αναμονής και εξυπηρέτησης των επιβατών, σε όλα τα πιθανά σημεία συγχρωτισμού όπως reception, σημεία εστίασης, σημεία πώλησης/καταστήματα και κοινόχρηστες τουαλέτες, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.
  - Στα σαλόνια των πλοίων υπάρχει ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσει ο επιβάτης και στα εξωτερικά καταστρώματα τα καθίσματα έχουν διαμορφωθεί ανάλογα, προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  - Τοποθετήσαμε προστατευτικά plexiglass στις reception των πλοίων μας, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
 • Οι εξωτερικοί χώροι των καταστρωμάτων που διαθέτουν τα συμβατικά μας πλοία είναι ιδανικοί για κάθε ταξίδι.
seaguard-item6

Εντατικοποιήσαμε τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των καμπινών και των κοινοχρήστων χώρων των πλοίων μας. Τα πληρώματά μας έχουν εκπαιδευτεί να πραγματοποιούν απολύμανση όλων των χώρων των πλοίων, χρησιμοποιώντας ενδεδειγμένα και πιστοποιημένα απολυμαντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, συχνές μικροβιακές απολυμάνσεις όλων των χώρων με την μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης (ULV), πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο.

seaguard-item7

Τα πλοία μας διαθέτουν σύγχρονες μονάδες κλιματισμού 24ωρης λειτουργίας, με ειδικά συστήματα φιλτραρίσματος αέρα που παρέχουν 100% φυσικό αέρα στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, χωρίς να ανακυκλοφορεί ο αέρας από καμπίνα σε καμπίνα και σταθερή θερμοκρασία 25-26οC για να αποτρέπεται η δημιουργία υγρασίας. Επιπλέον, εφαρμόζεται συχνός καθαρισμός με ειδικά πιστοποιημένα χημικά προϊόντα και αλλαγή των φίλτρων κάθε μονάδας.

seaguard-item8

Ο ιματισμός των πλοίων μας καθαρίζεται και απολυμαίνεται ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα: πλύση ανά είδος με τα κατάλληλα απορρυπαντικά σε υψηλές θερμοκρασίες καθαρισμού και σιδέρωμα σε κυλίνδρους όπου αναπτύσσεται θερμοκρασία 170 -180οC.

seaguard-item9

Κάθε καμπίνα παρέχεται για χρήση έως δύο ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια έως 4 άτομα, ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

seaguard-item10
 • Εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα λειτουργίας στους χώρους εστίασης του πλοίου. Τα πιάτα και μαχαιροπίρουνα πλένονται σε ειδικά πλυντήρια σε θερμοκρασίες άνω των 70οC, διασφαλίζοντας την καταστροφή όλων των παθογόνων οργανισμών. Τα μαχαιροπίρουνα συσκευάζονται σε ατομική συσκευασία και δεν διατίθεται κανενός είδους τρόφιμο ή συσκευασμένο προϊόν σε σημείο αυτοεξυπηρέτησης από τους επιβάτες. Όλα, παραδίδονται προσωπικά σε κάθε έναν επιβάτη από τα αρμόδια μέλη του πληρώματος, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής.
 • Η λειτουργία των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πλοία μας, έχει ανατεθεί σε ανάδοχη εταιρία, πιστοποιημένη με ISO22000, Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων, το οποίο εφαρμόζει αρχές HACCP (Hazardous Analysis Critical Control Point), ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής διάθεση των τροφίμων στον καταναλωτή.
seaguard-item11

Η χρήση ανελκυστήρων επιτρέπεται μόνο σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους, και δεν πρέπει να εισέρχονται περισσότερα από 2 άτομα.

seaguard-item12

Τα πλοία του στόλου μας διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, ειδικό kit), ενώ έχουν διατεθεί ειδικές καμπίνες (ή χώροι) σε κάθε πλοίο για την αντιμετώπιση και περιορισμό τυχόν μεμονωμένου ύποπτου περιστατικού προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των επιβατών και του πληρώματος.

seaguard-item13

Τα πλοία του στόλου μας έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί μέσω ειδικής σήμανσης “SAFEGUARD” από την Bureau Veritas (Παγκόσμιο ηγέτη στις εργαστηριακές δοκιμές και στις υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης) για την λήψη ειδικών μέτρων και την εφαρμογή απαραίτητων διαδικασιών για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που προέρχονται από τον COVID-19, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

seaguard-item14

Τα πληρώματα των πλοίων μας είναι πλήρως εκπαιδευμένα σε θέματα υγιεινής και προφύλαξης από τον Covid-19, ενώ παράλληλα είναι ενημερωμένα για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος εν πλω σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

atticagroup logo 2019
uic
Sete
InterFerry
ISO
Climate rescue
elitour
ancona
wedolocal
maritime
pci
iso